Basque Burnt Cheesecake yang enak

Resepmasakanpedia.com.

This cheesecake is the alter ego to the classic New York-style cheesecake with a press-in cookie crust. Inspired by a Basque version, this is the cheesecake that wants to get burnt, cracked, and. A simple cheesecake that is the opposite of what you would imagine the perfect cheesecake to be.

Now it even has its own hashtag on Instagram! This easy burnt Basque cheesecake recipe comes from the Devour Tours. This burnt basque cheesecake originates in Basque Country (hence the name). Punya rencana masak Basque Burnt Cheesecake, cuma pake 7 bahan dan 9 langkah mudah. Langsung saja kita coba buat hidangan ini.

Untuk membuat Basque Burnt Cheesecake beberapa bahan yang harus disiapkan:

  1. 250 g Cream cheese.
  2. 115 ml Cooking cream.
  3. 80 g Gula halus.
  4. 2 butir Telur.
  5. 10 g maizena.
  6. 1/4 sdt vanilli bubuk.
  7. 1/4 sdt garam.

It's a crustless cheesecake that's starting to become a trend in the US. The cheesecake is baked at a high. WIth a burnt top and custardy center, this Basque Cheesecake recipe comes together from a With a caramelized top that borders on burnt and a jiggly custardy center, Basque Cheesecake is a. Basque burnt cheesecakes are well known to be the easiest cheesecake to make.

Cara membuat Basque Burnt Cheesecake

  1. Sebelum ke langkah-langkahnya ini saya jelasin yang saya pakai yaa. 1. Resep aslinya pakai whipping cream, tapi saya ganti pakai cooking cream Anchor extra yield. 2. Saya pakai loyang loaf pan ukuran 21*8,5*5,5 soalnya gak ada yang bentuk bulat..
  2. Alasi loyang dengan parchment paper, sisakan tingginya kurang lebih 4cm karena nanti saat dipanggang cheesecake akan naik.
  3. Panaskan oven api atas bawah 200°C.
  4. Campur cream cheese yang sudah suhu ruang dengan gula halus sampai rata dan lembut.
  5. Tambah telur satu per satu. 1 telur diaduk sampai rata, baru masukkan 1 telur lagi.
  6. Masukkan cooking cream sedikit demi sedikit sambil diaduk, tambahkan maizena, vanilli dan garam. Aduk sampai rata.
  7. Tuang adonan ke loyang, ratakan adonan supaya tidak ada gelembung. Panggang di oven selama 30 menit, naikkan suhu ke 220°C.
  8. Kalau atasnya sudah kelihatan gosong ke arah hitam, keluarkan cheesecake dari oven. Kalau digoyang cheesecake akan sedikit jigly. Diamkan sampai dingin lalu masukkan ke kulkas.
  9. Tips:1. Cream cheese harus keadaan suhu ruang yaaa. 2. Jangan aduk cream cheese terlalu heboh, bisa pecah. 3. Maizena bisa diganti cake flour, vanilli bubuk bisa diganti vanili cair. 4. Setelah adonan tercampur rata jangan terus diaduk (don't over mix) nanti jadinya malah encer banget. 5. Cheesecake ini paling enak dimakan pas dingin, teksturnya lembut kayak campuran puding dan kue. Makanya kalau udah dingin dimasukkan kulkas dulu baru disantap..

The unmistakable unique looking Basque Burnt Cheesecake with its deeply caramelised top that challenges the concept of the perfect baked cheesecake has been on my mind for some time ever. It is a crustless cheesecake that is cooked at very high heat. It doesn't need much time to cool and it doesn't matter if the surface cracks and gets browned. This “burnt” Basque cheesecake is one of the rare trendy recipes that I'm actually posting while it's still trendy. I usually wait like three or four years, and by that time people have lost interest.

Advertisements

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.