Rainbow cake yang nikmat

Posted on

Resepmasakanpedia.com.

Homemade rainbow cake made with layers of moist vanilla buttermilk cake and easy buttercream This rainbow cake just makes me feel so happy. I absolutely LOVED slicing into it to see all those. Easy Rainbow Cake…From Scratch! “How to make a rainbow cake from scratch, easily!!

A bright, cheerful rainbow cake is the perfect choice for a little boy or girl's birthday party. With layers of red, orange, yellow, green, blue and purple, this cake is an instant attention-grabber. Most rainbow cakes call for coloring the individual layers of cake batter, but here, the frosting is tinted, creating an impressive rainbow inside each slice. Punya rencana bikin Rainbow cake, cuma pake 8 bahan dan 5 langkah mudah. Langsung saja kita coba buat hidangan ini.

Untuk memasak Rainbow cake beberapa bahan yang harus disiapkan:

  1. 250 gr tepung terigu.
  2. 250 gr gula pasir.
  3. 4 butir telur utuh.
  4. 1 sdt SP.
  5. 150 ml minyak Goreng.
  6. 1 bks vanili sahcet.
  7. Garam sedikit aja.
  8. 6 pewarna makanan (merah,Oren,kuning,hijau,biru,ungu.).

The batter uses egg whites for a light, fluffy. A birthday cake fit for a true rainbow lover! Rainbow buttercream frosting roses adorn this colorful layer cake. Find many more tasty baking recipes at Tesco Real Food.

Proses pembuatan Rainbow cake

  1. Mixer speed tinggi telur+gula+SP+vanili sampai mengembang putih berjejak +-10menit.
  2. Turun kan speed rendah campurkan tepung sedikit demi sedikit sampai tercampur rata, matikan mixer. Tuang minyak diaduk balik menggunakan spatula sampai tercampur rata. Panaskan kukusan dan tutup dialasi serbet..
  3. Olesi loyang dengan margarin dasarnya aja pinggirannya gak usah, saya pake loyang 23x9cm. Bagi adonan menjadi 6 bagian (saya lupa masing² brp gram 🙏) di beri warna ditiap adonan..
  4. Tuang adonan pertama warna merah, kukus 10menit. Timpa lagi warna Oren, dan seterusnya masing² warna dikukus 10menit. Adonan terakhir kukus 15menit. (Tuangnya langsung ke loyang ya jgn di angkat keluar) tes tusuk pake tusukan sate 😁 (punyanya itu) kalo gak ada adonan yg nempel berarti udah Mateng siap angkat. Matikan kompor..
  5. Ini dia hasilnya.. kalo mau buat roll cake, potong 1cm lebarnya lalu Olesi butter cream Langsung gulung selagi hangat. Saya juga masih belajar 😊😊 selamat mencoba.

Rainbow Cake. this link is to an external site that may or may not meet accessibility guidelines. A roundup of rainbow cake and cupcake ideas by MyCakeSchool.com! Patrick's Day This CUTE Rainbow Funfetti Pound Cake is from my daughter's site, I just love this recipe (not to. This rainbow cake is the most fun, over-the-top celebration cake, perfect for a surprise birthday party. With a technique that's easier than even the simplest surprise-inside cake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *