Resep Bubur nasi simpel yang nikmat

Resep Bubur nasi simpel . Mesti anda pernah nampak perkataan "moi sup" atau "nasi air" Ingat ya! Apa yang saya kongsikan ini adalah resepi bubur nasi yang paling ringkas simple yang. Business Service in Kuantan. "Alahai bila tengah tak sihat ni, memang tak selera nak makan.

Bubur nasi untuk ibu yang berpantang pun boleh makan cuma sesuaikan lauk nya dengan ikan bakar dan sayur yang sesuai sahaja bersama seruding halia atau garlic crunchy dan lada hitam ya. Resep Bubur Ayam – Bubur ayam adalah salah satu makanan yang sangat cocok untuk di santap sebagai menu sarapan, selain itu makanan ini juga biasa di konsumsi oleh bayi ataupun mereka yang. Resepi bubur nasi mcd ini kedengarannya biasa-biasa sahaja, tapi jangan salah, bubur ayam ala McD ini juga menu yang cocok untuk seisi keluarga. Punya rencana masak Bubur nasi simpel menggunakan 5 bahan dan 3 langkah mudah. Yuk kita coba buat ini.

Bahan yang dibutuhkan: Bubur nasi simpel

  1. 1 cup nasi putih(cup ukuran 200ml).
  2. 3 cup air panas(cup ukuran 200ml).
  3. 1 lembar daun salam.
  4. 1 tangkai serai(ambil putihnya).
  5. Secukupnya garam.

Paling sedap mencicipi […] Salam Ramadan buat semua umat Islam di seluruh dunia dan kepada umat Islam di Malaysia khasnya. Alhamdulillah kita di beri lagi kesempatan untuk menmyambut kedatangan bulan yang mulia ini. Sama seperti nasi putih biasa, bubur nasi ini enak dinikmati dengan pelbagai jenis hidangan sampingan. Kalau saya masak nasi ayam simple dan sedap je hari ni.

Cara pembuatan Bubur nasi simpel

  1. Geprek serai..
  2. Campurkan semua bahan. Masak hingga air menyusut sambil di aduk2..
  3. Apabila air sudah menyusut dan nasi sudah terbentuk menjadi bubur angkat dan siap disajikan..

Sekali harung je.tak perlu fikir lauk-lauk lain dah. Maklumlah hari jumaat di utara ni anak-anak tak sekolah. Bubur nasi adalah sejenis bubur yang popular di kebanyakan negara Asia. Apabila dimakan sebagai bubur nasi biasa, ia paling sering dihidangkan dengan hidangan sampingan atau lauk. Apabila bahan-bahan tambahan, seperti daging, ikan, dan perasa, ditambah semasa penyediaan bubur nasi.
www.resepmasakanpedia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *